Greyhoundfakta

Greyhound är en hundras som kanske främst har associerats med hundkapplöpningar runt om i världen och det finns en god anledning till detta. Hundrasen är otroligt energisk och snabb, vilket har gjort den till ett utmärkt alternativ för sporten. Idag används den ännu till hundkapplöpning, men den är också precis lika uppskattat som sällskapshund. Här nedan kommer du att få läsa om några intressanta fakta om greyhounden.

Roliga fakta om greyhound

  • Många tror att greyhound är den snabbaste hundrasen i världen, men så är inte fallet. En hundras som är ett snäpp snabbare är whippeten. Dock kommer greyhounden på en stadig andraplats, så visst är den fortfarande med på listan över snabbaste hundraser i världen.
  • Om din greyhound är uppfödd som en sällskapshund så kommer den troligtvis fortfarande att vara snabb, men inte så snabb som de hundar som är uppfödda för just racing. En vinthund som är uppfödd för detta ändamål kan med enkelhet komma upp i en hastighet på hela 39-43 mil per timme.
  • Det är inte helt ovanligt att många renrasiga hundar har ärftliga hälsofrågor. Ett exempel på detta är schäferhunden; många hundar av den rasen har problem med sina höfter. Tittar man på greyhounden så är experterna dock eniga. Det är utan tvekan en av mest hälsosamma hundraser som har så få ärftliga hälsoproblem som möjligt. Det är naturligtvis lite extra unikt, eftersom rasen är så otroligt gammal.
  • Man skulle lätt kunna tro att denna snabba och energiska hundras är olämplig som familjehund, men sanningen ser helt annorlunda ut. Hundrasen är intelligent som få och har också ett väldigt stort hjärta och fungerar därför oftast väldigt bra med barn samt med andra hundar och katter.
  • De finns hundägare som inte bryr sig om annat än att hunden ska springa in pengar. När hunden blir gammal övergivs den och lämnas över på ett hundhem. Det betyder att det finns många hemlösa greyhounds som mer än gärna vill komma till en ny familj.