Så vet du att kenneln är seriös

Du är på jakt efter en ny familjemedlem. Det är dags att köpa hund. Om du vill vara säker på att din hund har vuxit upp i bra förhållanden är det viktigt att du först hittar en seriös och professionell uppfödare. I Sverige finns det mängder med riktigt bra kennlar att vända sig till när du vill skaffa en hund, men hur vet man att kenneln är seriös och vad är det som kännetecknar detta?

Det finns flera sätt att gå tillväga om du vill hitta en bra kennel. Ett alternativ är att du frågar vänner och bekanta om de känner någon som föder upp den ras som du är intresserad av och som har gott rykte, eller så kan du vända dig till ett rasförbund. Fördelen med att vända sig till ett rasförbund är att du kan få rådgivning och information om vilka kennlar som är att föredra.

Detta kännetecknar en bra kennel

Det första du ska titta på när du besöker en kennel för första gången är att se hur miljön för hundarna ser ut. Hundarna ska kunna ha möjlighet att röra sig fritt och ha det rent och fräscht omkring sig. En kennel som har sina hundar i burar är alltid ett dåligt tecken. Hundarna ska inte heller se trötta, hängiga eller slitna ut. De ska istället vara glada, pigga och nyfikna.

Ytterligare en sak som är viktig att tänka på är att uppfödaren ska kunna besvara alla dina frågor. Det gäller uppfödning och stamtavlor såväl som kosthållning och vaccinationer. Uppfödaren ska även vara bra på att kommunicera med dig som potentiell köpare. Visst är det bra att uppfödaren har god hand med sina hundar, men kommunikationen er emellan ska också vara bra. Du ska kunna känna dig trygg med att få information och svar på frågor