Starta en kennel

Är du sugen på att starta en kennel? Är hundar något du drömmer om att få arbeta med? Härligt! Att starta upp en kennel är väldigt roligt och spännande, men det krävs mycket kunskap såväl som tid. Ett vanligt missförstånd är att man tror att man kommer tjäna stora pengar direkt. Så är inte fallet. Många uppfödare menar istället att det är otroligt hårt jobb för en liten slant, åtminstone i början.

Om hundar är ditt stora intresse och du vill sträva efter att utveckla en specifik ras till det absolut bästa så kan det ändå vara värt den tid och möda som du kommer få lägga ner, men hur startar man egentligen en kennel och vilka steg ska man ta?

Vägen till din egen kennel

Låt oss leka med tanken att du nu har bestämt dig för att starta upp en egen kennel. Då har du en tid av mycket planering framför dig. Här nedan har vi listat de viktigaste och första stegen som du kommer behöva ta.

  • Buffert – Det första du måste se till att ha klart är en buffert. Att föda upp hundar är inget billigt intresse. Du behöver t.ex. registrera ett kennelnamn och bara denna bit ger dig en kostnad på 2500 kronor.
  • Meriter – Du vill naturligtvis att det ska gå så bra för din kennel som möjligt och då är det fina meriter som du måste börja samla på. Meriter får du genom att ställa upp i utställningar och tävlingar, vilket inte heller är helt kostnadsfritt.
  • Avelshane – Att hitta rätt avelshane kan vara rätt knepigt och det är också här som du kommer att hitta den största engångskostnaden. Här bör du välja med omsorg och inte låta kostnaden styra för mycket. Du behöver se till att avelshanen är meriterad. Försök att vara ödmjuk och fråga om råd om du är osäker.