Träna din hund för hundkapplöpning

Har du skaffat dig en greyhound och är intresserad av att börja med kapplöpning för hundar? Spännande! Som de flesta ägare till greyhound vet så är hundrasen skapad för att kunna springa väldigt långt och snabbt under en mycket kort tid. För att din hund ska kunna prestera på banan så behöver den dock få rätt typ av träning. Det betyder vardagsmotion såväl som tävlingsspecifik träning för ändamålet. Hundar fungerar här precis som människor. Om din hund inte får testa på att träna under tävlingsliknande förhållanden så kommer den inte heller att klara av den press som en hundkapplöpning är.

Tävlingsspecifik träning – så går det till

Härliga promenader och fri lek är naturligtvis något som din hund kommer att uppskatta, men ska du träna hunden inför en tävling så är det en annan typ av träning som du måste tillämpa. Efter ett hårt träningspass kan ni slappna av i soffan tillsammans med casinospel och en SpeedyBet Betting bonus som ger dig mer pengar att spela för. Varför inte satsa pengar på hundkapplöpning när ni ändå är igång med träningen för att peppa lite extra? Hundkapplöpning är en mycket populär och uppskattad sport att satsa pengar på.

Det bästa är att träna på en tävlingsbana, men har du inte möjlighet till detta så finns andra alternativ. Du kan t.ex. testa att cykla tillsammans med din hund och göra snabba och plötsliga accelerationer. Ett backsläpp kan också vara ett bra alternativ. Det du däremot inte kommer att kunna träna hunden i är den del av tävlingsmomentet som handlar om konkurrensen mellan din hund och andra hundar. På en hundkapplöpningsbana kan det ibland bli väldigt trångt, då hundarna tävlar i att komma snabbast i mål. Din hund behöver känna sig trygg med sin omgivning och detta är något som bara kan födas fram under riktiga tävlingar.