Varmt välkommen!

Hej och välkommen till vår sajt!

Här får du koll på det mesta du behöver veta om hundar. Vi specialiserar oss på snabba hundar som greyhound och italienska vinthundar. Det här är aktiva raser som behöver en hel del träning för att må bra. Allra bäst mår de när de får springa, helst snabbt på bana. Här får du veta mer om både hundraserna och om deras träning. Dessutom får du veta mer om hur det är att ha en kennel.

Att föda upp hundar

Det kan vara väldigt roligt att föda upp hundar. Ofta har man som syfte att komma så nära hundrasens standard som möjligt. Här på sajten kan du läsa mer om vad du behöver känna till innan du börjar avla på dina hundar. Många av våra tips handlar främst om greyhounds och vinthundar men de kan självklart också komma till nytta om du vill avla på någon annan ras.

Rasfakta

Vi skriver också en hel del fakta om raserna vinthund och greyhound. Om du vill skaffa en hund av någon av de här raserna finns det en hel del saker du behöver känna till för att både du och hunden ska trivas med varandra. En vinthund som bara får ligga hemma i en liten lägenhet under hela dagen kommer inte att bli en lycklig hund.

Hundsport

Vi berättar också mer om olika hundsporter. Hundkapplöpning är en sport vi skriver en del om eftersom att både vinthundar och greyhounds används inom den sporten. Här ska hundarna vara snabba och det handlar om att de ska komma i mål så snabbt som möjligt. Vi skriver också om riskerna med sporten samt om träning inför tävlingarna.

Viktigt att tänka på när man har en kennel

Du får också veta mer om vad som är viktigt att tänka på när du ska starta en kennel. Kanske behöver du veta lite mer om hur du väljer rätt hundköpare när det är dags att sälja valparna?